2020. dec 17.

Mézes tortaszelet

írta: BMMHE
Mézes tortaszelet

Ünnepi ízek – pályamunka 2020

Mami (Molnár Judit) sütijei teszik ünnepélyesebbé a Molnár család decemberi ünnepeit. A mézes tortaszelet inkább karácsonykor kerül asztalra. Az unokák kedvence a fahéjas íz.

Beküldte: MOLNÁR ANIKÓ

ce9574fa35fc57e341383a98c46dac9d.jpg

 

Hozzávalók:

Tészta: 2 tojás, 15 dkg cukor, 2 ek méz, 12 dkg margarin, 35 dkg liszt, 1 kk szódabikarbóna, ½ kk fahéj.

Krém: 400 ml tejszín, 400 gr tejföl, 200 gr porcukor, 10 gr vaníliás cukor, 1 zselatin, 4 kanál víz.

Csokimáz: 150 gr főző csoki, 4 kanál olaj.

Elkészítés: A cukrot a tojással habosra keverjük. A mézet és a margarint összeolvasztjuk. Majd ezeket mind összekeverjük, és hozzá keverjük a száraz hozzávalók keverékét (liszt, szódabikarbóna, cimet). Miután a tészta hozzávalókat összegyúrtuk egy órát pihentetjük.

A pihentetett tésztát 9 részre osztjuk és ezeket egy tepsi hátuljára szétnyújtjuk és 10 perc alatt 180 fokos előmelegített sütőben kisütjük.

Krém: A zselatint vízzel összekeverjük, megvárjuk még megszilárdul. Közben a hideg tejszínt felverjük. A zselatint felmelegítjük, kis tejfölt teszünk hozzá és megkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék porcukrozott tejfölt is és a tejszínhabhoz keverjük.

A tortaszelet összeállítása:

Hét lapot megkenünk krémmel, a nyolcadikat csokimázzal. A kilencedik lapot összemorzsoljuk és az összeállított torta oldalaira szórjuk. Egy éjszakát pihentetjük és utána szeleteljük. Jó étvágyat!

(A fotó átmeneti illusztráció)

 

Szólj hozzá

recept Ünnepi ízek