Mézes tortaszelet
Ünnepi ízek – pályamunka 2020
Mami (Molnár Judit) sütijei teszik ünnepélyesebbé a Molnár család decemberi ünnepeit. A mézes tortaszelet inkább karácsonykor kerül asztalra. Az unokák kedvence a fahéjas íz.
Beküldte: MOLNÁR ANIKÓ
Hozzávalók:
Tészta: 2 tojás, 15 dkg cukor, 2 ek méz, 12 dkg margarin, 35 dkg liszt, 1 kk szódabikarbóna, ½ kk fahéj.
Krém: 400 ml tejszín, 400 gr tejföl, 200 gr porcukor, 10 gr vaníliás cukor, 1 zselatin, 4 kanál víz.
Csokimáz: 150 gr főző csoki, 4 kanál olaj.
Elkészítés: A cukrot a tojással habosra keverjük. A mézet és a margarint összeolvasztjuk. Majd ezeket mind összekeverjük, és hozzá keverjük a száraz hozzávalók keverékét (liszt, szódabikarbóna, cimet). Miután a tészta hozzávalókat összegyúrtuk egy órát pihentetjük.
A pihentetett tésztát 9 részre osztjuk és ezeket egy tepsi hátuljára szétnyújtjuk és 10 perc alatt 180 fokos előmelegített sütőben kisütjük.
Krém: A zselatint vízzel összekeverjük, megvárjuk még megszilárdul. Közben a hideg tejszínt felverjük. A zselatint felmelegítjük, kis tejfölt teszünk hozzá és megkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék porcukrozott tejfölt is és a tejszínhabhoz keverjük.
A tortaszelet összeállítása:
Hét lapot megkenünk krémmel, a nyolcadikat csokimázzal. A kilencedik lapot összemorzsoljuk és az összeállított torta oldalaira szórjuk. Egy éjszakát pihentetjük és utána szeleteljük. Jó étvágyat!
(A fotó átmeneti illusztráció)