2020. dec 18.

Ünnepi szelet

írta: BMMHE
Ünnepi szelet

Ünnepi ízek – pályamunka 2020

A Molnár család szeret a régi receptekből egy újat összeállítani. Az ünnepi szelet is ilyen recept a mogyoró a család kedvenc csemegéje ezért nem maradhat ki az ünnepi ízekből.

Beküldte: MOLNÁR ANIKÓ

 molnar_judit_unnepi_szelet.jpg

Hozzávalók: 15 dkg pörkölt vagdalt mogyoró, 6 tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt, 1 kanál kakaó, mogyorókrém. 6 dl tej, 2 vaníliás puding, 6 kanál cukor, ½ Vital margarin. 6 dl tej, 2 csokis puding, 6 kanál cukor, ½ Vital margarin. Petit keksz, 3 dl tejszín.

Elkészítése: Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe a pörkölt vagdalt mogyoróra ráöntjük a piskótát, amit a 6 tojásból, cukorból és kakaózott lisztből készítünk. 175°C-on sütjük tűpróbáig. Amikor a piskóta kisült, megkenjük mogyorókrémmel azt a felét, amelyiken látszik a mogyoró.

A tejből, cukorból, pudingból krémet főzünk: egy csokisat és egy vaníliásat. Miután a krémek kihűltek, fél margarinnal habosra keverjük.

A mogyorókrémmel megkent piskóta tetejére rá kenjük a vaníliás krémet, erre egy sor Petit kekszet, majd a csokis krémet. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat!

Szólj hozzá

recept Ünnepi ízek