Kuglóf
Ünnepi ízek – pályamunka 2020
A kuglóf receptet mami kapta. Ezt már egy kicsit anya megvariálta. Az egész masszához adta a kakaót. És ebből a tésztából mini töltött kuglófokat is készített.
Beküldte: BERTÓK IVONA, 4 éves
Hozzávalók:
20 dkg liszt
25 dkg porcukor
4 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukrozatlan holland kakaópor
1 csipet só
1 tk reszelt citromhéj
1 csomag rumos cukor
Variálható vagdalt aszalt gyümölcsökkel, dió, mogyoró keverékével.
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral, tejjel, olajjal és a citromhéjjal.
A liszt, sütőpor, só, vaníliás cukor keverékét kis adagokban a sárgájához keverjük. A tojássárgás keverékét kis adagokban óvatosan a fehérjéhez adagoljuk. A kuglóf formát kivajazzuk és kilisztezzük, a massza 2/3-át beleöntjük. A maradék masszába belekeverjük a kakaót. Hirtelen mozdulatokkal párszor megforgatjuk a kanalat a masszában. Ekkor lesz ún.márványos kinézete.
180 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.