2020. dec 18.

Mákos guba

írta: BMMHE
Mákos guba

Ünnepi ízek – pályamunka 2020

Mami (Lódi Etelka) mindig mákos gubát készít december 24-én, szenteste. A halászlé és túrós tészta után fogyasztjuk.Ez mindig így van.

Beküldte: HAJVERT JANKA, 1.c

f2de13968d941fdf8904f8564a8e88b5.jpg

Elkészítése: fél liter tejjel kelt tésztát készítünk. Amikor megkelt, rudakat sodrunk belőle. Késsel dió nagyságúra vagdossuk. Lisztezett tepsiben rózsaszínre sütjük.

A gubákat cukros tejjel leforrázzuk. Ha megszívták magukat, a felesleges tejet leöntjük róluk és a tésztát serpenyőben megforgatjuk forró zsíron. Tálra téve meghintjük darált mákkal és forró mézet csurgatunk a tetejére.

Azonnal tálaljuk. Csak frissen jó!

 (a kép átmeneti illusztráció)

Szólj hozzá

recept Ünnepi ízek