Hókifli
Ünnepi ízek – pályamunka 2020
A hókifli receptet feketicsi nagymamámtól örököltük.
Beküldte: BERTÓK ZEČEVIĆ TATJANA
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg zsír, 1 evőkanál cukor, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztő, egy csipet só, 1 dl tej. Töltelék: házi, sűrű szilvalekvár. Vaníliás porcukor a kifli forgatásához.
Elkészítési módja:
A tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral. Hozzáadjuk a sót, tejfölt, cukrot és a végén a felfuttatott élesztőt. Sima tésztát dagasztunk és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Kis diónyi kuglikat formázunk a tésztából, majd kinyújtjuk, megtöltjük lekvárral és kifli formára feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig, világosra sütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.
Tipp: tölteléknek lehet mák, dió.