2020. dec 17.

Hókifli

írta: BMMHE
Hókifli

Ünnepi ízek – pályamunka 2020

A hókifli receptet feketicsi nagymamámtól örököltük.

Beküldte: BERTÓK ZEČEVIĆ TATJANA

tatjana_hokifli_2.jpg

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 10 dkg zsír, 1 evőkanál cukor, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztő, egy csipet só, 1 dl tej. Töltelék: házi, sűrű szilvalekvár. Vaníliás porcukor a kifli forgatásához.

Elkészítési módja:

A tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral. Hozzáadjuk a sót, tejfölt, cukrot és a végén a felfuttatott élesztőt. Sima tésztát dagasztunk és egy órát meleg helyen kelesztjük.

tatjana_hokifli_4.jpg

Kis diónyi kuglikat formázunk a tésztából, majd kinyújtjuk, megtöltjük lekvárral és kifli formára feltekerjük.

tatjana_hokifli_1.jpg

tatjana_hokifli_3.jpg

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig, világosra sütjük.

Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk.

Tipp: tölteléknek lehet mák, dió.

 

Szólj hozzá

recept Ünnepi ízek